Den Bornholmske Gårdbutik
VELKOMMEN > Nyheder

NyhederEn gang imellem sker der det at der er komplikationer ved fødslen. Dette gælder både mennesker men også for dyr. Vi har denne sommer været lidt uheldige.

Først omkom et moderkvæg med kalv som efter 2 timers jagt, lykkedes det endelig at få fat i "Bisseline". Hun var ikke meget for at skulle med hjem på gården, hvor der ellers ventede en dejlig opvækst som flaskekalv. 

Få dage senere fik "Bisseline" dog en lege kammerat. Et første gangs fødende får, glemte alt om sit lam og derfor kom "Gøjsen" en i stalden sammen med "Bisseline", og blev til et dejligt lille flaske lam.

I starten af Juli gik det så galt igen. Vi blev ringet om at der stod en kalv på folden ved Hammershus og kaldte på sin mor. Dette kunne dog umuligt være rigtigt for allerede en uge inden, var alle kvæg fra "Hammeren" blevet flyttet, uden at der var en kalv deroppe. Ganske rigtig var der et dødt moderkvæg, men det virkede ikke som om at hun havde fået kalv. Det havde hun dog. Vi skyndte os til Hammershus, men tankerne om hvordan vi lettest fangede den lille kalv, hvis den stak af. Det er en kæmpe stor indhegning så der var mange hektar græsområde som skulle dækkes. Kalven var dog så udmattet at den ikke løb nogle steder, og den kom med hjem til gården hvor den efter et par dage blev lukket ud til "Bisseline" og "Gøjsen".

Der er stadig mulighed for at se både "Bisseline", "Gøjsen" og "Sigurd" på gården. De er meget tamme og vil rigtig gerne kæles.